Leseutfordring!

Leseutfordring!

Rykker det i reisefoten? Reis rundt i litteraturens verden og merk av på verdenskartet (stikk innom oss eller send en forespørsel for å få tak i kartet) hvor du har vært og hvilken bok du har lest. Lever kartet innen 1. desember og bli med i trekningen av en valgfri bok til en verdi av 400,-.

"Fengselsdikt" av Mahvash Sabet (24. februar)

Trenger du et lesetips til Iran? Denne diktsamlinga har blitt skrevet på servietter og dopapir, og deretter smuglet ut av et av Irans tøffeste fengsel. Sterke dikt om desperasjon, ensomhet og håp ❤️

 

"Lyset bak øynene" av Tommi Kinnunen (3. februar)

I dagens anbefaling skal vi til en liten bygd i Finland på 50-tallet. Her følger vi to personer, Helena og nevøen hennes Tuomas, som på hver sin måte oppfattes som outsidere. Helena blir som niåring sendt bort på en blindeskole i storbyen Helsingfors. Det er en ukjent og skummel verden hun møter, og familiens avgjørelse om å sende henne bort kommer til å prege hele hennes voksne liv. Tuomas forlater også den lille hjembygda. Selv om han flytter til Helsingfors for å studere, finner han seg til rette i et nytt og spennende miljø som ikke foreldrene umiddelbart klarer å akseptere. Tuomas slites mellom familiens forventninger og sitt eget ønske om å leve som homofil.

Dette er en sterk bok om det å føle seg fremmedgjort, ensomhet, men også om hvor katastrofalt det kan gå når man bærer på tunge hemmeligheter. Det er sårt, mørkt og vakkert.

 

"Agaat" av Marlene van Niekerk (26. januar)

Har du rukket å krysse av noen land på verdenskartet? 😁 I Agaat er handlinga lagt til de hvite farmernes Sør-Afrika, og historien strekker seg over 43 år og nesten 730 sider. Fortellerstemmen tilhører gårdeieren Milla de Wet, som når romanen starter i 1996, er 70 år og ligger til sengs med nervesykdommen ALS. Hun stelles av Agaat, som er tjenestepike, men også Millas fargede adoptivdatter. Fortellingen hopper i tid, og vi får innblikk i Milla og Agaats dramatiske historie. Historiens tidslinje løper parallelt med apartheidsystemets historie, som er et viktig tema i boka. Ei mektig, spennende, engasjerende og interessant bok!

 

"Amerikansk jord" av Jeanine Cummins (22. januar)

I anledning leseutfordringen vår skal vi i tiden fremover anbefale bøker vi selv har reist gjennom. Denne boka starter i Mexico hvor Lydia og hennes åtte år gamle sønn er på flukt etter at resten av familien har blitt massakrert. Dette er en intens historie om livet på flukt og alle menneskene de møter langs togskinner og i ødemarken. Anbefales

Artikler: Søkeresultatliste

Søk

Språkvelger